Annons


3 caféer jag inte vill missa i Singapore


Kaffe_Singapore_HeaderBild

Bildkälla

Tre månader på pricken har jag bott i Singapore nu. Eller lite mer ser jag i kalender nu. Det blir alltså det längsta jag varit hemifrån so far. Till skillnad från när jag var i Mexico (jobbade med en tv-produktion där i lite mindre än tre månader) så känner jag mig väldigt hemma i vår lägenhet och kände faktiskt hur jag längtade hit när jag var på Bali över helgen. Skulle inte kunna stanna här för alltid (är nog lite för kär i Stockholm för det) men det känns skönt att känna sig hemma här och inte ha något fokus på hur lång tid det är kvar tills jag lämnar.

Mina tre månader här ska firas med tentaplugga. Att det är tråkigt är en underdrift. Men min kära skapare kommer hit och hälsar på! Oj vad hon ska få kramar!! Det var hela fyra månader sedan jag såg henne sist men tack vare FaceTime har jag lyckats överleva. Nu kommer hon iallafall hit imorgonbitti och jag ska möte henne på hotellet hon ska bo på för en tidig frukost. Får se hur jag hittar till hotellet bara. Har blivit en ordentlig utmaning att leva utan telefon. Mest när jag ska iväg för att jag alltid (som i always and forever) virrar bort mig på ett eller annat sätt. Sedan har hon några jobbärenden att göra, och jag har ju mitt tentaplugg, men mitt i allt det vill jag ändå hinna med en liten café-tour. Det ska nog inte vara omöjligt. Jag känner att tentan i marknadsföring och pr kommer gå kalas. Den i management kanske måste djupdynas in i lite däremot (den kursen har inte varit lika självklar).

De senaste veckorna har jag iallafall börjat Power Walka runt en hel del i nya områden (eller nya och nya, hade knappt varit runt i området där vi bor fören förra veckan…) och samtidigt passat på att titta ut caféer jag vill prova. Här är några av dem jag vill hinna med som jag nog mest lockats till på grund av hur fint de ligger/är inredda!

Annons

PS Cafe

PS_Cafe_Singapore_3

Bildkälla

PS_Cafe_Singapore_2

Bildkälla

PS Cafe vid Harding Road (28B Harding Rd, Dempsey Hill) ligger undangömt bland en massa grönt och har en fin uteservering omringad av träd och gräsmatta. Kedjan finns även på andra ställen runt om i Singapore och de erbjuder en ganska varierad meny men jag är mest sugen på att prova någon av alla etterätter som jag läst ganska mycket om. Men se till att boka bord i förväg, det kan tydligen vara fullbokat även mitt i veckan!

Crown Cafe & Bakery

Crown_Cafe_Bakery_1

Bildkälla

Crown_Cafe_Bakery_2

Bildkälla

Crown Cafe & Bakery som ligger vid Bukit Timah Rd
(557 Bukit Timah Rd, #01-03 Crown Centre) ligger bara ett stenkast bort från mig (man kan ta MRT:n till Botanic Gardens) och var ett av de första ställena jag kärade ner mig i här. Inredningen är så gullig och här kan du köpa med hem nybakat bröd men också dricka te ur fina tekannor och dregla över deras fina våfflor.

Mu Parlour

MU_Parlour_Cafe_2

Bildkälla

MU_Parlour_Cafe_3

Bildkälla

MU_Parlour_Cafe_4

Bildkälla

Mu Parlour i Holland Village (16A Lorong Mambong, Holland Village, 277677) som jag bara måste prova eftersom det inte bara ligger nära utan också har fina små bakelser. Är man hellre sugen på mat har de bland annat hamburgare.

Nu ska jag försöka få så mycket plugg som möjligt gjort och sedan städa fint här i lägisen inför finbesöket av mami. Hon landar redan halv sju imorgonbitti så no mercy på mina sovmornar jag passar på att ta nu när det är study week.

Följ bloggen med bloglovin’


Laddar