Annons


Lunch date


Och så var jag tillbaka här!

Hej på er alla gosisar!! ? Gud vad skönt det är med helg. Gjorde en riktigt lyxfrulle med kokta ägg (mmm ska vara halvhård gula, dock tycker jag att det är OMÖJLIGT att äta vitan utan gulan till? Får rysningar av bara tanken) och avokadomacka med massa peppar på.

Annons

Satte mig sen med datorn för att dra igång med lite plugg (det är så mycket nu!) och fick för mig att jag skulle se Nyhetsmorgon. Bara det att när jag lurkat mig in på familjens TV4-konto så stod det att sändningen skulle börja…om tre timmar. Happ, inte riktigt tänkt tillräckligt långt helt enkelt. Men sen började jag Youtubea och lyssnar på gamla avsnitt nu. Bara för att det är så himla mysigt på något sätt? Brukar alltid ha på Nyhetsmorgon när jag gör iodning mig hemma i lägisen innan jobbet. Sen älskar ju också jag just att kolla på tv-program, gärna svenska serier är så himla mysigt. Många föredrar ju bara utländskt och webb vilket jag också gör, såklart, men det finns något extra tryggt i att se tv-tv eller hur? Men det får det bli någon annan gång – här har vi inte ens någon tv.

Okej, nu blir det mycket Wheelers här men det blev en sväng dit igen i fredags när jag och Geraldine, som går samma marknadsföringskurs som mig, bestämde oss för att fira att det var helg med supergod mat.

Här är Geraldine i full Instagram-action!

Vi fick veta genom deras Instgram att de delar ut ett hundra dollars (ungefär 650kr) presentkort varje vecka till den person som lagt upp den snyggaste Instagrambilden. Och ni kan ju gissa om vi gick in för det totalt. Det hjälpte ju en helt del också att maten där serveras så himla fint.

Kycklingbröst med potatispuré och grillat majs!

Lilla hjärtis riktade in sig på deras Fish and Chips som jag smakat tidigare men hörde mammas suckade röst i huvudet och hennes kommentar att jag alltid tar samma sak (haha sad but true) – så denna gång blev det kycklingbröstet med potatispuré och grillat majs. Som tur var var ju det här minst lika gott!

Instagrambilden!

Här har ni den – Instagrambilden! Lägg till mig där (@juliaknave) så blir jag gladis. Brukar alltid gå in på era konton och stalka runt när ni addar, ni verkar så mysiga allihop!

Allt skulle fotas och kaffet var inget undantag!

Det är verkligen kul att få vänner härifrån (och från överallt i och för sig). Geraldine är så snäll och rolig och vi babblar lätt i mun på varandra. Så intressant också, att få höra hur en tjej i min ålder, uppväxt på andra sidan jorden (alltså här i Singapore) lever sitt liv. Vi pratade till exempel om att flytta hemifrån. Jag berättade att jag bor själv i en egen lägenhet i stan och att här är det knappt något som flyttar hemifrån överhuvudtaget innan man gifter sig. Precis som i Sverige är det ju väldigt dyrt här, så det är en faktor, men tydligen är den största faktorn att det fortfarande är lite konservativt på den fronten och att de ska bo hemma hos föräldrarna tills de flyttar ihop med någon annan.

Vi pratade också om hur stort Youtube är hemma i Sverige i jämförelse med i Singapore. Här är det i och för sig väldigt stort här med, men det finns inte Youtubekändisar på samma sätt som hemma i Sverige. Däremot så var hennes vän tydligen sugen på att börja en kanal så jag blev såklart jättehetsig och sa att det är klar hon ska! Det måste ju om något bara vara en fördel att vara först på grejen eller hur?

Nu ska jag sätta mig och plugga lite pr och sedan consumer behavior som jag har prov i om några dagar. Jag längtar mycket till lovet nu då jag förhoppsvis får besök och kan resa! Sedan kommer jag nu gå en till termin har jag bestämt, och gå två kurser. Det kommer ge mig lite mer frihet och tid att göra annat samtidigt som jag har plugg på sidan av för just nu är plugget all over me! Vad tror ni om digital communication och entrepreneurship? Får se vilka jag kommer in på!

Men lite annat ska jag hinna med också. Ska möte upp mina skandinaviska vänner, Silje och Stina, på en fika på det svenska fiket FIKA. Så blir en riktig svennedag med Nyhetsmorgon och svenskt café! Hoppas ni alla har det fint! ?


Laddar