Annons


5 sätt att få sminket att hålla i sommarvärmen


38c3d922e5e503bd405457b98ddcf6da

Bildkälla

Sommaren är här och det krävs inte många plusgrader för att få vem som helst att packa beachbagen och dra till första närmsta strand för bad och sol. Men trots att i stort sätt alla älskar när solen tittar fram kommer den med ett problem – svetten. Och gillar du att sminka dig till vardags vet du att smink och svett inte direkt går hand i hand. Men som tur är finns det några knep för att minska chansen att din make rinner bort i värmen. Här är 6 tips på hur du får sminket att hålla – trots sommarhettan!

Annons

24e8cd8663e1184a1c5e3b2be44d2793

Bildkälla

1. Bort med svetten!
Det är ju faktiskt mer eller mindre omöjligt att sluta svettas på beställning – men du kan se till att det inte får stanna länge. Genom att regelbundet (helst både morgon och kväll) tvätta ansiktet noga med vatten gör att svetten inte hinner sitta tillräckligt länge för att täppa igen och tillslut bli irriterande finnar. Så se till att tvätta av dig noga efter en lång dag på stranden så minskar du chansen att vakna upp med jobbiga finnar några dagar efter!

2. Primer to the rescue
Ingen har väl missat primern? Se till att alltid ha med den i sminkväskan när det är dags att fixa till sig. Den gör nämligen att det blanka i din hud, som svetten och värmen orsakar, försvinner och istället ger dig en matt look. Den håller även sminket på plats hela dagen – hur bra?

3. Byt ut ditt smink mot vattenfast
Om du inte vill gå ur poolen med svart gegg under ögonen är ett bra tips att byta dina sminkprodukter mot vattenfasta. Då slipper du tänka på att det smetas ut eller faller av bara för att du då och då vill svalka dig i vattnet!

4. Dagkräm med solskydd
Bäst av allt för att undvika svett och solskador i ansiktet är att använda en hatt eller keps som skydd. Men hur ofta har man inte glömt den och redan är halvvägs till stranden? Då kan det vara bra att ha som rutin att använda en dagkräm med solskyddsfaktor i när du fixar dig på morgonen. På så sätt är du skyddad utan att behöva lägga extra tid och tanke på det!

8ca99c972e38b7bef5c5f2cc9e147aa1

Bildkälla

5. Fokusera på ögon, läppar och bryn!
Less is more, eller hur? Det absolut bästa för din hud (och skönaste!) är helt klart att ha så lite smink som möjligt när det väl är dags att vistas i solen. Vill du ändå piffa till dig lite extra kan det vara bra att skippa de tunga produkterna som foundation och contouring. Fokusera istället på långa fransar, mörka bryn och någon snygg färg på läpparna. Det skonar din hud och ger den tid att andas ut!

6. Puder istället för foundation
Det är ingen surprise att foundation täpper till och lätt blir rinnig i värmen. Hoppa därför allt i krämform och satsa på ett mineralpuder som är mycket snällare mot din hud!

Följ bloggen med bloglovin’


Laddar