Annons


4 måsten när du ska flytta till eget


Sovrum

FrågaBloggJuliaKnaveVitRosa

Skulle du kunna göra ett lägenhetsinlägg/visa upp dina favoritprylar? Ska flytta hemifrån så vill ha massa tips och inspiration! Du är asskön btw! /Hanna

SvarBloggJuliaKnaveVitRosa

Tack!!! Absolut. Att flytta hemifrån är underbart även om det kan kännas lite sad och svårt ibland att bli själv. MEN det finns ju faktiskt himla mycket bra med att bo själv också. Jag kan till och med känna att det varit lite nyttigt att få bo själv och göra hela den biten av livet på mitt sätt. Just nu hyr jag ju faktiskt ut min älskade lelle etta till min kusin Anna då jag åker iväg för att plugga i Singapore med start på fredag. Så jag kan inte ge dig en rundtur just nu – men jag kan ge mina bästa flytta hemifrån-tips!

Annons

#sortera och städa
Ok. Förlåt, tråkigaste punkten jag vet. Men så himla välbehövlig. Tänk ”har jag använt det här det senaste året – och kommer jag vilja använda det igen?” annars kasta. Du kommer antagligen bo litet när du flyttar hemifrån första gången och då finns det helt enkelt inte plats med massa övrig skit. Har du snälla föräldrar eller nära och kära kanske du får förvara sånt där som man inte vill slänga men heller inte vill veta av, som typ gamla teckningar från när man var fem, annars kan det vara bra att fundera på hur mycket du faktiskt kommer ha användning av det.

#förvaring
Det här är min absolut favoritpryl som går väldigt bra hand i hand med att bo litet. Det störigaste någonsin kommer vara att försöka trycka in saker i för små skåp eller tvingas ha allt på hög i soffan för att det helt enkelt inte får plats. Så hitta förvaring i allt – under sängen är ett väldigt bra exempel. Jag flyttade in med min 110cm-madrass och hittade ingen bra färdigram till min madrass med förvaring – så jag byggde faktiskt en själv. Så nu är min säng byggd på fem köksskåp från IKEA där det får plats med allt från kläder, sängprylar, balkongkuddar osv. Himla bra! Ett annat tips är att få upp förvaringen på väggen om du har högt i tak.

#gör en måste ha-lista
Vad klarar du dig inte utan? Vad måste du ha? Här är det kanske inte läge att vara superkräsen men ändå bra att vara realistisk. Älskar du att laga mat och vill ha en ugn – ja, då är det bra att ha med det på din måste ha-lista. Men tänk på det mer som att försöka få så mycket som möjligt av det, för att få tvättmaskin, ugn, balkong och hiss kanske kan vara lite too hard om du letar ett litet place. Jag har tex ingen hiss eller ugn men hade däremot bygglov till en balkong som jag värderade högt. Det kan verkligen vara så befriande att kunna gå ut på den och inte känna sig allt för instängd när man bor smått.

Balkong

Så fint med matta ute på balkongen!

#detaljer
Jag älskar ju inredning och desto mer vitt ju bättre tycker jag då det blir så himla luftigt och stort av det. Men glöm inte heller att det ska vara ditt hem och framförallt få dig att trivas. Så gör det till ditt eget och låt dig inte styras allt för mycket av inredningsprylar eller vad andra tycker och tänker. Mina favoritdetaljer har varit att få in mycket i rosa och roséguld då jag tycker det är så mysiga färger.

Brickbord

Mitt brickbord jag har bredvid min Howardfåtölj (som är i färgen cream) som även får stå ute på balkongen fina dagar. Det är från Nordmann Copenhagen i färgen korall (den längst till höger på bilden)!

En annan favoritpryl jag verkligen haft användning av och räddat mig i många lägen är en stor frys. Kanske inte något man tänker kommer ha så mycket betydelse men det har varit guld värt att ha större delen frysmat istället för att låta det stå för länge i kylen och bli gammalt (som det lätt blir om man är en person och ska äta upp allt själv).

När det kommer till inredning är mina absoluta favoriter rum21, Posh Living och r.o.o.m. Dock är det lite väl saftiga priser kan jag tycka. H&M Home och Zara Home har också så mycket snyggt och kika in på Granit för snygg förvaring och fina köksprylar!

Följ bloggen med bloglovin’


Laddar