Annons


En fråga om jöbba


FrågaJobb

Hej Hanna!!!!

Klart du ska jobba med tv/media om det är det du vill. Jag var ju ganska stensäker på att jag ville jobba med tv/media från början men inte som VAD. Och jag tycker verkligen inte man ska känna press för att man inte har allt bestämt än. Det absolut roligaste med den här tiden som jag jobbat med tv är att jag fått prova på så himla många roller. Jag har jobbat med casting, inslag, produktion och redaktörat. Även varit slav vid tillfällen som ej uppskattades då……………………… Men som ändå gett mig en inblick i vad jag vill/inte vill göra.

Annons

För att få in en lilltå eller två i branschen så skulle jag nog antagligen plugga eller trycka mig in på egen väg. Jag valde ju det senare alternativet :———-) Jag fick hum om en praktikplats på Let’s Dance, ljög om att jag hade köris (förlåt forna kollegor!!!!) och fick platsen. Praktik är steg ett, oavsett plugg eller inte. Sök runt på Facebook, googla upp produktionsbolag och ligg på. Det behövs aaaaalltid praktikanter! Sen är du ju faktiskt inne. Då brukar kontakter vara det bästa. Lär känna, visa vad du går för och framförallt – visa att du vill mer.

Kan ju själv säga att det inte är så att man så ofta (tyvärr </3) får jobberbjudanden serverade på fat. Efter Let’s Dance hade jag tur att ha en kontakt på ett humorprogram som behövde en produktionsassisten men efter det fick jag ligga i. Minns jag att jag SÅ HIMLA gärna ville till Mexico för Paradise Hotel. Jag var väl tjugo då och alla andra i min ålder åkte iväg på resor osv och jag kände att jag inte ville missa det samtidigt som jag alltid varit mer för att jobba. Så det kändes ju som bästa kombon??

Vill innan denna story be om ursäkt till Paradise dåvarande projektledare som genom tiderna nog fått 456 mail samt 67 missade samtal av lelle mig. Jag kände mig så ÄCKLIGT på som ringde, mailade och försökte hitta kryphål för att få en plats att hänga med. Tillslut gav jag nästintill upp och började plugga journalistik på Poppius Journalistskola och får efter lite mer än halva terminen ett samtal från honom där han frågar om ”jag kan åka imorgon”………………. IMORGON :————-)

……………….Själv pga de andra åkte 12h tidigare…………….

……………………………seriöst aldrig varit så glad och skita på mig behöver extra bindor där bak-nervös.

Det är lite det här jag menar med att ligga på. Se till att du får det du vill ha! Och var inte rädd för att prova på och också göra missar. Man kan liksom inte alltid veta vad som är rätt och fel för en fören man provat det!

KRAM!!!!!


Laddar