Annons


Regel 1: Fuck vad de säger om dig du är perfekt för mig


Såg precis ett klipp från Malou Efter Tio i TV4 där bland annat Katrin Zytomierska är gäst och diskuterar kroppideal.

Jag tycker att det Katrin säger är pinsamt och fruktansvärt trångsynt. Pinsamt för att jag verkligen inte förstår hur hon kan säga att det ”inte kan vara positivt för någon” att ha en kropp som inte passar det nuvarande idealet och trångsynt för att det känns som att vi borde släppt de här skeva tankarna om hur en kropp ”ska vara och se ut” en long time ago. Temat hos Malou var ”min älskade och hatade kropp” där Katrin tillsammans med Maja Engström från Frisk & Fri diskuterar.

Annons

Hon säger även att det här är något hon enbart kan se som humor. Jag tycker det är så bra att den här typen av kropp tar plats. Just på grund av personer som har tankar precis som Katrin. Som inte accepterar det som är utanför mallen. För vi tjejer blir tillsagda till så mycket. Som att vi ska älska sex men skämmas om vi onanerar eller knullar runt. Att vi ska älska våra kroppar men måste vara smala, hårlösa, ha stora bröst och en massa smink som ger markerade kindben och får näsan att se mindre ut. Vi ska passa in i mallen. Mallen som skaver och trycker ner. Mallen som inte fattar att vi är olika.

För det är precis vad vi är, olika. Vi har olika magar, hårfästen och ordföråd. Skrattar inte på samma sätt och tycker om olika pastasorter. Vi är olika. Inte något eller någon som en annan tycker att vi ska vara eller se ut som.

Maja berättar även om en studie som visat att 80% av alla 15åringar tycker sig vara missnöjda med sin kropp. Varav Katrin kontrar med ”på grund av att de är tjocka”.

Nej Katrin, inte på grund av deras vikt eller storlek på kropp.

På grund av idealen du och andra bygger på och pushar.

Skärmavbild 2015-09-22 kl. 15.08.56

Hela klippet kan du se här!


Laddar