Annons


Du var aldrig min men jag lovar dig att jag var din


olyckligkärlek1

olyckligkärlek2

olyckligtkär5

Du var egentligen aldrig min när jag tänker efter. Vi tog sista bussen hem tillsammans ibland. Hånglade mot din köksbänk och lyssnade på musik i varsin hörlur. Och jag vet att det inte betyder att du var min.

Annons

Men jag lovar dig att jag var din.

Sen, en kväll eller mitt i natten flera månader efter står du i samma bar som mig. Har handen flätad i hennes. Hon du valde. Jag vet att jag lovade mig själv att inte plåga mig mer. Lovade ju. Vända bort blicken och låtsas vara glad tills det blev på riktigt. Men du står nära henne nu och jag kan inte låta bli. Faller rakt ner i den där förjävligheten jag kämpat så länge för att ta mig ur. Och ger upp.

Olycklig kärlek, hörrni.

Fy fan för olycklig kärlek.

Responsen på mina texter har varit så fin från er. Och även om det var himla längesen jag skrev och kände allt det där jag skrivit om så känns det bra att de hjälper för några av er. Texterna skrev jag i anteckningarna på min gamla mobil. Mitt i nätterna på någon tunnelbanestation någonstans. Där fick de ligga hur länge som helst. Bara för mig och ingen annan att se. Bara det att jag tillslut förstod att det kanske inte bara är jag som känt så där. Att vi kanske behöver få se att vi är fler som blivit trampade mitt itu.

Och för några dagar sedan hörde en läsare av sig till mig om precis det här. Hon känner så som jag kände då. Och även om det kanske känns omöjligt just nu tänkte jag på andra sidan datorskärmen hjälpa till så gott jag kan. Berätta hur jag en gång tog mig ur skiten.

1. Var ledsen. Alltså på riktigt, gråt ut. Slå sönder något om det behövs. Det här är fan i mig förjävligt och du behöver inte känna att det nog ändå var bäst såhär eller att hen ändå inte var något för dig. Var ledsen, arg, förstörd och helt berörd. Du måste få det ur systemet.

2. Säg till dig själv på skarpen att nu får det vara nog. Du är huvudpersonen här. Du är laget du ska hejar på. Du måste inse skiten du är i och hjälpa dig själv upp. För hen du gillar men inte gillar dig tillbaka kommer inte lyfta upp dig. Kommer inte finnas där som du trott från början. Så gör det inte för hen. Gör det för dig själv.

3. Säg hej till lite förändring. Hångla med nya personer, ät tacos hos en kompis mitt i veckan och gör något du aldrig gjort förut. För kanske går det inte att sluta tänka på någon sådär på direkten. Men för ett litet tag iallafall. Och det kan räcka för att orka en liten bit till på vägen.

För tusentals personer har klarat av att ta sig ur den där skiten innan dig. Och det kommer du också göra ska du se.

Har du ett ämne du vill att jag ska skriva mer om här i bloggen? Maila till [email protected] eller skicka iväg en kommentar i kommentarsfältet!


Laddar