Annons


Inte vårt jävla fel


Fick upp denna tweet i mitt flöde för några dagar sedan. Blev arg och ville spy lite. Glömde helt att ta upp det då. Men kollade igenom bilderna på mobilen igen och där låg den kvar. Gör mig precis lika irriterad nu som då. Det som återkommer gång på gång – hur vi kvinnor ska akta oss och vara försiktiga. Inte störa och vara till lags.

Annons

Han skriver alltså bland annat detta när en kvinna blivit våldtagen efter att ha åkt med en svarttaxi: ”Låt inte snålheten utsätta er för ökad risk!” Då undrar jag vad som händer här i denna persons hjärna när denna resonerar såhär? Denna Peppe menar då i sin tweet att det är kvinnans snålhet som orsakat våldtäkten???????????? Han är tydligen polis också. En polis som tycker att en våldtäkt i svarttaxi är en våldtäkt orsakad av offrets snålhet.

NÄR ska folk inse att en våldtäkt orsakas av den som utsätter en annan för våldtäkt. Att mord på en 21-årig kvinna inte orsakas av att hon springer själv i ett löpspår med hörlurar i öronen. Det är personen som mördar henne som orsakar mordet.

När en våldtäkt sker, prata inte om vad offret kunde gjort annorlunda. Det har inget, överhuvudtaget, med saken att göra. PUNKT.

Skulle alla bara kunna fatta det skulle ju det vara himla bra tack.


Laddar