Annons


Till alla er som säger att ni inte är feminister


Jag står i baren. Ska beställa något att dricka och börjar leta i väskan efter mitt kreditkort. Det är nattklubb och allt mer människor börjar trycka sig närmare baren i hopp om att få bartenderns uppmärksamhet. En kille trycker sig fram till mig. Han hälsar och klagar sen över att han inte blev insläppt av vakterna. Istället har han hoppat över staketet där bak och pekar mot nattklubbens baksida. Han frågor hur jag lyckats ta mig in trots den långa kön och innan jag hinner svara öppnar han munnen igen med en suck och säger att ”ni tjejer kommer alltid in så jävla lätt och så klagar ni på att ni får sämre lön än oss killar”. Efter det skrattar han och när han ser att jag inte gör det lägger han till ett ”du är en sån där feminist eller? Asså jag är för jämställdhet men jag är inte en sån där himla feminist”.

Annons

Det är precis det här som är grejen. Jag spyr på sånt här. SPYR!! Jag är så jävla trött på att ordet feminist ska vara något äckligt, fult och nervärderande. Att det ska stå för något argt och störande. Att inte vara feminist är att tycka att män ska ha mer rättigheter, möjligheter och makt än kvinnor. Ordet feminist är inte fult. Det är ett ord som står för jämställdhet mellan kvinnor och män. Jag undrar om den här killen i baren skulle kunna förklara för kvinnorna i sitt liv som han bryr sig om och älskar varför de inte ska ha samma rättigheter och möjligheter som honom? Varför de enligt honom är mindre värda och borde anpassa sig till vad män anser är bäst.

Fuck patriarkatet, helt seriöst.

Och fuck killen i baren med.


Laddar