Annons


5 saker du måste veta innan du flyttar hemifrån


Förra ägaren till min lilla lägenhet var snäll och lät mig tjuvstarta flytten lite. Så jag åkte dit med alla mina grejer en dag tidigare och åt take away-donken på trägolvet!

Okej hörrni! Det var snart ett år sedan jag fick samtalet att lägenheten jag spanat in och suktat efter skulle bli min. Och eftersom många av er är i min ålder (chansar helt här för har egentligen ingen aning??) så kanske ni är i de här tankebanorna också. Oavsett om du aldrig bott hemifrån eller redan gjort det i flera år kan nog den här listan vara till hjälp, för flytta det gör man ju oftast mer än en gång i sitt liv!

Annons

1. Börja packa I TID
OBS! Viktigt punkt! Det här är INTE ett prov i geografi som man panikpluggar till dagen innan. På riktigt, gör inte det. Packningen kommer ta tid, så starta inte försent. Men don’t worry – jag tyckte faktiskt det var lite kul, jag skulle ju flytta till eget!

2. Sortera
ZzzZZZ….. Ehm, ja. Ni läste rätt. Denna punkt kommer man inte riktigt undan. Du måste sortera. Du har flera års grejer där du bor nu och nu är det dags att flytta till något eget (som antagligen är mindre om du ej är en i Kardashianklanen). Så dina gamla teckningar från -03 kommer inte få plats (är du som jag och inte har hjärta att slänga dina MÄSTERVERK – smyg upp dem på föräldrarnas vind och ge dem dåligt samvete så fort de nämner att ”slänga pappershögen”).

3. Ärv gamla grejer!
Det här kan ju låta lite tråkigt, man vill ha fräscht och nytt i sitt nya place och så måste man ärva farmors gamla nerslitna skinnfåtölj……? Men det är smart, jag lovar! Den kan du ha tills du sparat pengar till den där mycket snyggare fåtöljen i skyltfönstret nere på gatan. Det är inte mysigt att bo i en helt tom lägenhet.

4. Gör en checklista
Vad är dina must haves? Vad ska köpas innan den stora flyttdagen och hur många kartonger behövs för alla dina grejer? Gör listor för allt och checka av, det gör dig trygg och du behöver inte oroa dig för att du glömt något i all stress!

5. Be om hjälp!
Var inte blyg eller tro att allt det här ska göras av bara dig. Det är bra om du tar ansvar och visar att du gör ditt allra bästa – men att ta hjälp av familj/vänner är aldrig fel. En flytt är stor (och oftast väldigt tung) och allt blir ju lite roligare också om ni är flera som packar ner och upp!


Laddar