Annons


Så fixar du snyggaste svallet


”Vad använder du för locktång? Dina lockar blir superfina!!”/Saga

”Alltså ditt hår! Så blankt! Produkter? Styling? Medfött perfekt svall? Osv osv kram från FaN” /Lovisa

Måste börja med att jag ÄLSKAR att ni (ok en) kallar sig för fan?? *mmMM* njuter i min gungstol och klappar kattna’.

Annons

NÅJA. Tillbaka till frågan dårå.

För det första: TACK??

För det andra: Nej och åter nej. Mina lockar är as fake som de möjligt kan vara. Jullan här är född med det rakaste av raka hår. Här kan man alltså nästan tro sig att jag strukit håret med strykjärn men är alltså bara mina platta små gener.

Så just på grund av denna platthet som jag blir SÅ HIMLA trött på ganska jätteofta så gillar jag att fixa till det lite. Lite såhär brukar det väl gå till:

HÅRGUIDE1

1. Jag fönar mitt hår upp och ner för att få så mycket volym som möjligt. Sen brukar jag också tupera lite i hårbotten för att just nytvättat hår kan se så himla platt ut ibland.

2. Sen (om jag hinner/kommer ihåg obs är ej perfekt glömmer till 99%) sprayar jag hela håret med värmeskyddande spray. Men har hört att det finns i vissa shampoon nu? Himla mycket smidigare ju.

3. Till slut lockar jag topparna av håret (alltså inte allt, om jag inte ska på galej eller nåt och vill vara extra fancy) och sprayar med hårspray. Efter det gäller det att borta ut dem ganska ordentligt så de ser så ”naturliga” ut som möjligt.

För mig kanske det tar 15 min (om man räknar bort de tusen åren det tar att föna mitt tjocka hår) att fixa den stylingen? Vilket ändå känns relativt snabbt. Min locktång är bra också! Jag har provat så många – sååå många – locktänger och kommit fram till att denna är min favvo. Den är från Björn Axén Tools och heter Slide Curler om jag minns rätt.

SÅÅdär och lycka till nu i the master heaven of curlZ!


Laddar