Annons


Valde jag rätt skola och vilken inrikning läste jag?


”Hej! Jag undrar vad du gick för gymnasium, linje etc. Tyckte du det var ett bra val? Skulle du inte kunna sammanfatta lite kort om hur vägen dit du är idag har gått. Känns som att du gjort så mycket och arbetat på så många ställen. PS. Älskar din blogg och podcast. Ds” /Siri

Annons

Hej Siri!! Här kommer ett megasent svar – sista delen om mitt jobb och hur jag hamnade där jag faktiskt är just nu går att läsa HÄR (från förra veckans fråga). Men skolan då? Jo, jag tyckte nog om skolan ändå. Var nog en klassisk medelbra (dålig?) elev. Tänkte att jag gör en lista som ni kan glutta på för annars kan jag nog babbla på om detta i all evighets evighet.

Gymnasium?
Danderyds gymnasium!

Linje?
SURPRISE HÄR!!! AVSLÖJAR NÅGOT STORT!! ……….Nej. Kanske inte. Gick journalistik och kommunikation som jag från början var ganska säker på. Mest för att jag kände att jag INTE passade in på någon ekonomi/natur-linje.

Bästa?
Ett stort plus var nog att skolan var så stor då jag gillar tanken av att det liksom finns många att hänga med/titta på (…………). Sen så fanns det många program att välja på och extrakurser som man kunde kombinera med sin grundutbildning.

Sämsta?
Rekommenderar ej skolan för dig som vill ha the time of your life på studentflaksfärden när det är din tur – skolan ligger nämligen lite off och de enda som stod och hejade på oss när vi åkte förbi med vårt flak var tre kossor varav två sov……………..

Klassen då?
Jag kände väl inte att min klass var sådär toppenbra. Även om det blev mycket bättre sista året. Trots att alla var snälla och himla bra på sitt sätt så kanske inte jag klickade så bra med alla?  Men en av mina närmsta kompisar at the moment gick ju faktiskt i samma klass som mig. Kommer ihåg hur jag liksom gav honom HATBLICKAR efter första idrottslektionen för att han var så himla överlägsen. HAHAHA ångest nu? Gillade honom verkligen inte?? Får man säga så? Av INGEN anledning mer än kanske att jag var avundsjuk på att vår idrottslärare älskade honom och spydde galla på mig? Nu är vi vänner iallafall, vilket ju är tur det.

Alla har sina pinsamma moments under skoltiden – vilket var ditt?
AHH HAR VÄRSTA UPPLEVELSEN HÄR!! Kommer ihåg det så KLART fortfarande. Alla sitter i engelskasalen (här bör tilläggas att idrottsläraren som jag skrev om ovan även var vår engelskalärare = hon var ej mitt största fan). Det är kvavt och läraren har precis satt på möjligtvis världens tråkigaste och mest meningslösa dokumenär om något jag absolut inte hade förmåga att lägga på minnet. Ögonen blir plötsligt tyngre och tyngre och innan jag vet av det så skakar hela salen. Jag vaknar med en sån chock att jag halvt ramlar av stolen och har skjutit bordet en meter framför mig. ALLA kollar på mig. Först när första garvet bryter ut så inser jag att jag har somnar och ni vet sådär ramlat ner för ett stup i en dröm så man rycker till??!! Kan vara det pinsammaste ja.

Favoritämne?
ÄLSKADE psykologin och även när vi läste grafisk kommunikation.

Värsta ämnet?
Kan ej välja ett? Hade sån ångest över engelskan och filosofin för tyckte verkligen inte att mina lärare i just de ämnena var vidare bra. Men också för att jag tycker lika mycket om just de ämnena som jag tycker om bajs *mogen elev*.


Laddar