Annons


Hur kom du in i mediabranschen?


Och så var det FREDAG igen! Känner mig jättepepp för den här helgen på grund av mängderna mat jag vet att jag kommer trycka i mig. Men innan jag börjar mitt massive intag av midsommarmat kör vi på med en fråga denna freitag. Eller det är faktiskt två som undrat lite samma grej so here we go:

Annons

”Hej! Jag har precis upptäckt din blogg och tycker att du typ är en av de skönaste tjejerna någonsin. Undrar bara hur du fått ditt jobb på SOLO/vad jobbar du med och hur har du lyckats hamna där du är idag? Keep up with the good work!” /Nathalie

”Jag undrar lite hur du kom in i mediabranschen? Hur lyckas man med det liksom?”/Michella

Hej Nathalie och Michella!! Första och främst: SÅ himla KUL att ni gillar bloggen och hittat hit. BLIR SÅ GLAD!

Mitt jobb på SOLO är bloggen. Vilket jag i och för sig inte alls ser som ett jobb utan typ… Terapi?? Jag har alltid vetat att jag vill jobba inom media (och bloggen har passat perfekt för mig som måste skriva för att ventilera) *räknar bort åren mellan ålder 6-10 då jag ville bli djurskötare, mvh rädd för myror*.

Men det jag gör huvudsakligen är väl att jobba med TV. Just nu jobbar jag som redaktör för Aftonbladet Boom som är en webb TV-kanal för unga. Som redaktör gör jag lite allt möjligt då vi är en så liten redaktion. Med huvudsakligen gör jag puffar/rubriker, fixar på hemsidan och bollar idéer med vår producent. Precis innan jag gick på sommarledigt spelade vi in en sprillans ny serie på Snapchat!

Men ja… NU då? När man är sommarledig? Jag blir så lätt rastlös att jag ofta vill ha något litet att göra för att inte gå bananas. Så då har det varit lite extra kul att få jobba med tjejerna på tidningen FRIDA som frilansjournalist. Till dem skriver jag allt från intervjuer, tipssidor och ”ur livet”-texter. Allt började med att jag ett halvår innan studenten började maila tidningar (läs ALLA tidningar i detta land) och fick typ ett svar. Det var tidningen Julia och den våren fick jag börja skriva för deras Plustidningar. Ett tag efter det nappade även FRIDA.

Jag har aldrig varit så mycket för att plugga men tog ändå en kurs på Poppius Journalistskola. Då hade jag haft två praktiker på Let’s Dance och SNN News (ett humorprogram med komiker som Rachel Mohlin (älskar henne????) och David Hellenius). Mitt i kursen fick jag däremot ett samtal från produktionsledaren för Paradise Hotel och fick jobbet jag riktigt SUKTAT efter. Alltså som jag TJATADE? Herregud. Men det är nog mitt tips till alla er som vill in i branschen ändå. Att inte ge upp. Man måste visa att man finns och vad man kan. Se till att få det du vill ha och ge dig inte tills det är ditt.

Kom på nu att det kanske är kul att berätta om alla projekt jag jobbat med? Nej??? Ja??? En liten inside view i allt från TV-inspelningar till intervjuer med världsstjärnor. Vill ni det?

GE MIG BEKRÄFTELSE TACK :————-)


Laddar