Annons


Det behöver du i handbagaget


Ikväll sätter jag mig på båten till en ö i skärgården för en massa kokt potatis, dill och annat sånt där viktigt man håller på med när det är dags att fira midsommar.

Och grejen är väl den. Jag hatar ju att släpa med mig tusentals saker MEN kan ha något så djävulskt svårt att liksom veta precis vad jag behöver/inte behöver?

Annons

HUR SKA MAN VETA LIKSOM?

*Gnider handflatorna mot varandra och smider planer* för jag har ju faktiskt tagit tag i det där, jag har listat ut precis vad man behöver ha med sig och vad som bör stanna hemma.

OCH eftersom jag är så extremt snäll och givmild tänker jag här dela med mig av min VISDOM. Så here it goes:

VIKTIGAST

1. Plånkan!!
Detta är liksom basic. Har du inte med denna, ja… Då kommer du antagligen inte så långt. Om du har någon jättetalang för att få folk att betala åt dig (mvh ring mig för jag vill ha en gratisresa till soligt land tack). Här ingår liksom allt som är det där megaviktiga. Som pass/leg, pengar, biljetter osv. GLÖM DEN INTE!!

2. The survival kit
Här ingår allt det där som man bara inte klarar sig utan. Alltså, detta skulle lika gärna kunna stå på en ”lev inte utan”- eller ”åk hem om du inte har”-lista. Det gäller alltså HÖRLURARNA (jätteviktigt???), mininecessär (tampas, läppsyl, handkräm), tuggummi, mobil och mobilladdare.

3. GODIS!!
Eller något annat gott att tugga på. Att äta kan ju seriöst vara livets bästa sysselsättning?

OM DU HAR TID ÖVER

Åker du med en kompis kanske det här är ett bra tillfälle att ge varandra updates i livet. Men åker du alone kan det ju bli lite tråkigt efter ett tag. Så om du inte känner för att slumra till är det här några bra tips att fördriva tiden:

1. Jobba/plugga
Det här är nog min favvosyssla när jag är *on the road*. Det känns ju ändå som att man inte riktigt KAN utnyttja tiden och då känner jag mig så himla SMART om jag spenderat min dötid med att göra något jag helst inte gör när det finns annat (läs min älskade mobil) som distraherar. Så fram med skolblocket eller jobbdatan och få lite gjort!

2. Se på serier
För att det är bäst???

Nu är det snart dags att hoppa på båten och förutom häng med det obligatoriska midsommargänget ska jag faktiskt försöka hålla mig lite till min egen lista och få några intervjuer till tidningen FRIDA renskrivna.

Vill du hänka mig under midsommarhelgen? Adda mig på Snap. @juliaknave heter jag där!


Laddar