Annons


Så gör du snickersrutor


Ni förstÅr inte hur bra dessa göttiga snickersrutor passade igår för en bakfull Jullan. Till stor del fick jag mina syskon att göra jobbet men en är ju inte helt off när det handlar om choklad och jordnötsmör i samma gegga. Dessa är ju PERFEKTA för en sån som mig som alltså i vanliga fall lever utan ugn. Det går ändå! Inte ska vi få lov att äta nyttigt bara för vi har små kök. No-nO.

Annons

Och det här receptet fick jag faktiskt lära mig en tidig morgon mitt under min Big Brother-period. Jag satt alltså på jobbet. Klockan var 06:15 och jag tror på riktigt det är det tröttaste jag varit någonsin. Alla deltagare sov och det var två timmar kvar tills nästa kollega skulle kliva in genom dörren. Då ser jag en lapp vid min dator där det står ”kolla i kylen”. Väl framme vid kylen möts jag av EN HEL TALLRIK SNICKERSRUTOR.

”Dela med Irene” som var min kollega at the time stod det.

Well………………… I did n0t.

Käkade upp alltihopa och mådde så fruktansvärt illa efter allt jordnötssmör att jag var nära på att sjukanmäla mig. Men ACK så gott det var. Kan ju bero på att det var vår fantastiska redaktör Cassandra (som var med i Hela Sverige Bakar!!!!) som bakat dem.

Påminn mig att jag ALLTID ska jobba med folk som varit med i olika form av bak- och matprogram in the future.

Här iZ thE RecePt:

Börja med att blanda en burk jordnötsmör tillsammans med 1dl socker och 2dl ljus sirap. Låt det nästan koka upp på låg värme.

baka3

baka5

Klä en plåt med bakplåtspapper. När jordnötssmörsgeggan är klar så blandar du ihop den med 1l krossade cornflakes.

baka4

baka6

Smeta ut allt på plåten!

baka7

Don’T ThINk DiZ iS iT – smält choklad (här kan man göra lite som man vill men jag tog två stora kakor med vanlig mjölkchoklad) och smeta detta över första geggan!

baka8

Strö lite havssalt över chokladen och låt stelna (jag ställde plåten utomhus på grund av kan ej vänta någon gång in life).

SEN SÅ:

baka10

Det blir ganska många och de är väÄÄldigt mättande så efter en snabbt kommande matkoma så la jag ner dem i en burk för att skjutsa in i kylen.

TAAADA!


Laddar