Annons


Det stora garderobsmysteriet


image11

image12

Jag galafin i min röda maxiklänning på finalen av Big Brother 2014. Där jobbade jag som webbskribent och när det vankades final i december så hade jag på mig detta lilla tygstycke. Trodde jag skulle frysa ihjäl, ja. Men som tur var så höll vi ju oss faktiskt mestadels inne i studion!

Annons

Okej, jag har kanske just nu det ytligaste problemet. Men det stör mig något så djävulskt att jag är snudd på att slita av mig håret.

Varför? Jo en ska ju på både Finest Awards och BRÖLLIS (*dUUu du DUUDUUUU*) inom en snar framtid och vill ju va FIN! ……………….Detta är däremot inte så lätt när man tycker att allt i garderoben ser ut som något man hittat i en kattlåda och allt fint i butikerna kostar mer än plånkan tillåter.

Så jag börjar klicka runt på nätet.

Hittar en klänning på Nelly men ångrar mig i samma sekund som jag klickar upp den på storskärm då jag helst inte vill gå som en snorgrön marshmallow. Så jag klickar mig vidare. In på Ida Sjöstedt. Får sånt dåligt sammis för min lilla magra plånka att jag stänger ner fönstret redan innan jag kollat priserna på de dyra plaggen.

Okej, ett försök till.

Kommer på att jag ju hittat min studentklänningen på nätet en gång i tiden. ”De kanske har mer fint?” tänker jag och får fart i fingertopparna och skriver in adressen.

Och där är den.

*ThE DreSS*

Blir fast besluten där och då att det är den jag ska ha.

Jag scrollar sakta ner mot priset med ena handen för ögat. En månads hyra kostar den. Plånkan stirrar argt och nervöst på mig från väskan och ger ifrån sig, vad jag bara kan tolka som helt sanningsenliga (…………….), panikskrik.

Så jag stänger väskan och lägger den under bordet. Kollar närmare på klänningen och riktigt KÄNNER hur den drar mig till sig och viskar ”köp mig, KÖP MIG”.

*Velar……………………*

OKEJ DÅ, jag köper dig! Är du NÖJD nu?!” tänker jag med två tillräckligt bra bortförklarningar till varför mit liv hänger på just denna klänning i mitt huvud.

För så är det alltid. Jag måste liksom ha en (eller ju fler desto bättre) bortförklaringar till varför jag verkligen BEHÖVER en klänningen.

Typ som:

”Alltså den här klänningen kan jag ju använda till ALLT och den kommer få mina ögon att breaka through” = Använder den en gång men den sitter för hårt i armhålerna så jag slänger den längst bak i garderoben.

”MINTGRÖNT, funkar ju skitbra till ALLT (…)? Please, gör ju alla en tjänst om jag köper den här” = Klänningen skär sig med skorna och jag spiller champagne över hela toppen vilket även det resulterar i en plats längst in i garderoben.

”Den här klänningen kan jag ju bara sälja sen och få tillbaka alla pengar på?” = HAHAHAHAHA, NEJ. Det kan jag inte. No-O. Kanske att jag GER någon klänningen att de vill ta emot den… Mot pengar.

Så dessa är mina två ursäkter till att just denna klänning är viktigare än luft för mig:

1. Jag kan ha den vid två tillfällen, både på Finest Awards OCH som maid of honor på brölliset i sommar.

2. ……..Vad var nummer 2 nu igen?

………..

…………..*Ångest här för att jag på riktgit glömt*

Att jag gör… säljaren… glad?

Okej, kom kanske inte fram till två ursäkter. Men att jag kan använda klännigen vid två tillfällen är väl ändå en ganska bra ursäkt *HalverAr PriseT i MitT HuvuD*.

Nu är bara problemet att den inte finns kvar i min storlek i webshopen. Och butiken finns bara i London. Så ja, nu har jag i panik hetsmailat min kompis cirka 500 gånger om hon kan gå dit (hon är alltså in LonDonBABy) och köpa den åt mig.

Kan ALLA be till klänningsgudarna att jag får hem den här klänningen? Ser ju ganska mörkt ut men får väl annars klä mig i en sopsäck *kläder är det enda viktiga i världen……….*


Laddar