Annons


Så får du drömjobbet


Intervju och plåtning med melloaktuella Eric Saade!

jobbttt

Efter en intervju med Cody Simpson bjöd han mig och en vän för att se hela konserten. Om vi var de enda över 15? Svar ja.

jobbtt

Här slet jag mitt ass of med att bära och måla hinderbanor och allt möjligt för första säsongen av Bästa Bonden som går på TV nu!

Annons

jobb2

Mina senaste artiklar i tidningen Frida som bland annat innehåller min intervju med Hilda som föddes med dysmeli.

ff

Varje fredag besvarar jag frågor och funderingar som hamnat i kommentarsfältet. Alla inlägg samlas även i bloggens nya kategori #Q/A

Den här frågan har jag nog svarat på tidigare. Men eftersom ni är många fler och frågan dykt upp lite här och där tänkte jag dra den igen.

För det första, alltså TACK!?! Värmer ju i lillhjärtat varje gång ni klickar er in här! *RöRD*

Grejen är ju att det faktiskt har blivit svårare att bli journalist. Eftersom det skärs ner ganska ordentligt. MEN det betyder int att det är omöjligt, verkligen inte. Här har DU chansen att verkligen sticka ut och visa vad just DU går för. Viktigast är nog att våga och att inte ge upp. Jag har fått tusentals nej och skickat mail som aldrig blivit besvarade. Det suger och man kan verkligen känna att snart ger man nog upp ändå. Men kämpa på och ge dig inte bara för att någon annan säger att det är omöjligt.

Jag har nog hunnit med mycket för min ålder just av den enkla anledningen av att jag mer eller mindre alltid vetat vad jag vill göra. Och nu snackar vi såklart inte om hela livet eller i detalj (kan ej tänka så långt på grund av får livsångest…..) vad jag vill göra – steg för steg i min karriär. Men redan från start har jag vetat att jag vill skriva, så därför kunde jag gå all in för det på direkten.

Men sen så har jag ju även snöat in i TV-branschen också, vilket jag inte alls tänkt mig från början. Så det gäller väl att ha is i magen (saknar jag i och för sig helt och hållet *RiP*) och lita på att man hittar rätt längs vägen.

Oavsett vad man vill bli tror jag iallafall att de här stegen kan hjälpa en lite på vägen:

1. Visa ditt driv – Det är du som måste få det här att hända. Det är inget som någon annan kan lösa åt dig. Att ta hjälp av andra är såklart inget fel, det visar bara att du vill framåt. Men i slutändan är det du som ska få det här på banan. Visa att du vill!

2. Var envis – Ge inte upp bara för att någon annan inte klarat det eller för att någon säger att det du gör är a waste of time. DU BESTÄMMER JU! Är det något du vill så får du lägga lite extra krut på det och fortsätta trots att det känns mörkt för stunden. Bestämmer du dig för att det är här något du vill och som SKA hända – så ska du se att det blir så också.

3. Visa vad du går för – Till skillnad från jobben du haft tidigare där du slitit bara för en lönecheck så ska du nu inför drömjobbet tänka mer långsiktigt. För allt du gör nu kommer komma till nytta längre fram. Visa att du kan, vill och vågar. Gör det där lilla extra som ingen bett dig om och ta initiativ och tänk steget längre än alla andra.

Sen får man ju inte glömma att man faktiskt inte behöver veta precis vad man vill jobba med hela sitt liv. För vem vet det? Ändra dig och byt bana om det inte känns rätt – det är aldrig försent för att prova något nytt (……………….ooOoOm du inte är 59 och känner att du vill testa det där med unibrown. Då är det försent. Jätteförsent. Alla hade den perioden i sexårs och försöker desperat bränna alla bilder där sanningen bekräftas. Don’t be the dude som får oss att minnas

….

……Just don’t.)


Laddar