Annons


Så bara en bästa vän kan få dig att känna


”Jag älskar dig mest av allt kom jag på”. Smset ploppar upp på mobilskärmen och jag lyfter huvudet från kudden som är kladdig av tårar och utsmetad mascara. Läser smset en gång till. Tänker att jag nog klarar det här ändå. Det som fått mig att gråta tills hela huvudet gjort ont och kroppen skakig.

Annons

För att jag har dom.

De som vet vilka ljud som får mig att rysa, hur jag ser ut när jag vaknar, vad som får mig att skratta och kan känna det jag känner. De som vet när de ska fråga och när de bara ska krama. De som fått mig att skrika och gråta. De som torkat tårar och sagt att ”du är ändå för bra för honom” när det känts som att livet ska ta slut.

De jag kan prata med genom blickar. De jag säger sanningen till när jag ljugit för andra. De jag delat flaskor av vin med på fester, åkt på pakethållaren och planerar sommarlov med.

Folk säger att snart hittar du nog någon ska du se. För tydligen är man ju inte lycklig fören man har någon att dela lägenhet och duntäcke med.

Men det är ju bara fel. Jättefel.

För jag har ju dom, mina bästa vänner.


Laddar