Annons


Hur man läker ett brustet hjärta


love3

Ni läsare är för jävla bra, på riktigt. Fick den här kommentaren för ett tag sen – Och har nog egentligen inte bättre koll på det hela än någon annan. För mig är kärlek oftast bara en enda röra jag inte alls hänger med i. Men jag tänkte försöka svara på den ändå. Bara för att jag vet precis hur förjävligt det kan vara och hur befriande det är att komma bort från.

Annons

”Åh blev verkligen berörd när jag läste detta, känner igen mig så himla mycket. Kan du inte ge lite tips på hur man gör? Jag har inte lyckats släppa” Skriver en läsare om hjärtesorg.

Jag själv hade ingen aning om att jag skulle bli så himla förstör av att han inte ville ha mig längre. Hade aldrig varit kär på det sättet innan och hade nog inte ens tänk tanken att det inte skulle funka mellan oss. Så jag bara försvann. Alltså vet inte ens om jag i ord kan förklara hur ont det gjorde. Och jag hade ingen aning om hur jag skulle komma ur det.

Jag grät jävligt mycket, gick ner i vikt av att jag bara spydde av all sorg i kroppen och tänkte på honom hela tiden. Ville inte göra något, orkade inte göra något. Bara fast i ett rent helvete.

Men jag gjorde saker ändå. Åkte iväg med vännerna. Dansade, blev pissfull och badade naken utan att bry mig. Det fick mig inte att sluta tänka på honom, men det fick mig att tänka på annat också. Allt var så himla jobbigt så himla länge. Men en dag bara var det inte lika jobbigt längre och jag tänkte inte bara på honom.

Jag kan egentligen ingenting om hur man lagar ett brustet hjärta. Men ska dela med mig om mina tips för att överleva smärtan.

Våga visa dig sårad – Ni var på riktigt, det är så himla viktigt att komma ihåg. Något som förut fanns finns inte mer och det är okej att få visa att det gör ont. Skit i folk som menar att det är patetiskt att vara ledsen över en kille/tjej. Betydde det något för dig så känns det oavsett pojkvänn eller en bortsprungen katt.

Prata – Den här punkten är så viktig. Prata med någon om det. Går det inte att få fram några ord? Sitt bredvid någon. Krama någon annan och låt dig bli tröstad. Visa vad du känner.

Tänk på annat – Okej, jag vet. Skitsvårt. Typ omöjligt. Men du har inget val, du måste ur skiten och det finns inget annat sätt. Sov över hos vänner, börja träna, bli riktigt jävla full, kyss nya läppar och hitta tillbaka till dig själv. Det spelar egentligen ingen roll vad du gör, bara gör något annat.

Var ego – Gör saker bara för att du vill, ingen annan ska få bestämma. Käka chips i sängen och hångla upp nån du precis träffat. Precis vad du vill.

Sen, precis som Sandra Beijer skrev (som förövrig kan vara gudarnas gud på att sätta ord på känslor):

His fucking loss. Seriöst.